by transylvania college
fundatia transylvania college rapoarte
Simona Baciu
Președinte și Fondator Fundația Transylvania College Fondator Profesori Fericiți pentru România; Autor al cărții The Teacher Within

Mă trezesc în fiecare dimineață în căsuța noastră din pădure cu un gând de recunoștință pentru o nouă zi, care începe. Când am auzit sintagma că „cei care iubesc ceea ce fac, nu muncesc nicio zi”, m-am regăsit imediat. Drumul zilnic spre școală este marcat de dorința de a ajunge cât mai repede și de a fi acolo, alături de colegii mei, cu care împărtășim pasiunea pentru educație.

Ultimii 30 de ani au fost anii în care am încercat să găsesc răspunsuri la multe întrebări, cum ar fi: ce îi face pe copii să fie fericiți în școală? Cum putem noi, ca și dascăli, să-i învățăm mai mult, decât o materie? Ce facem atunci, când nu mai avem energie și simțim că zilele sunt lungi și grele? De ce meseria de dascăl este una din cele mai fascinante meserii din lume?

Astăzi, mai mult ca oricând, putem să-i sfătuim pe profesori să aprecieze momentul prezent, să fie înțelegători și binevoitori cu ei înșiși, pentru că starea lor de bine se reflectă în elevi. Când noi suntem bine, mulțumiți și într-o stare de echilibru, vom trece mai ușor peste provocările zilnice și vom putea fi prezenți pentru elevii noștri. Un profesor fericit are un impact asupra fiecărui elev, atât a modului în care el învață, cât și a modului în care el crește și se dezvoltă.

Eu cred că succesul în educație în zilele noastre este despre găsirea identității și descoperirea scopului în viață. Curiozitatea ține mintea deschisă, iar compasiunea ține inima deschisă. Este vorba despre curajul de a accepta provocările și de a ne mobiliza resursele emoționale pentru a trece la acțiune.
Citeste mai departe

0731.839.485

office.fundatiatc@gmail.com

Aleea Băișoara Nr. 2A, Cluj-Napoca