Acasa Povestea Noastră

Povestea Noastră

by transylvania college

povestea noastra Fundatia Transylvania College main

Fundația „Copii Fericiți”, fondată de Simona și Dan Baciu este o organizație non-profit din România.

În anul 1993 fundația a înființat „Grădinița Happy Kids”, într-una din cele două camere din apartamentul fondatorilor, cu primii 12 copii înscriși. A fost un act de curaj și pasiune pentru educarea elevilor într-un mediu favorabil, prietenos și centrat pe copil.

Fundația „Copii Fericiți” a înființat „Transylvania College”, azi o școală renumită în România, care oferă un traseu educațional complet, de la grădiniță la liceu.

1993 – „Grădinița Happy Kids” a adus o abordare modernă în sistemul educațional românesc, promovând educația centrată pe copil, pe baza celor mai recente concepte ale educației pentru sănătate.

1998 – 1999 – Prima clădire educațională modernă a fost construită pentru „Grădinița Happy Kids

2000 – „Școala Primară Internațională Happy Kids” a fost deschisă, urmând aceeași filozofie: educația pentru întregul copil. Pentru prima dată în România, programele de educație de caracter au fost incluse în curriculum.

2000 – A fost deschis programul gimnazial

2004 – „Școala Internațională Cluj” devine membru al Global Connections, o fundație internațională de elită care promovează dezvoltarea conștiinței globale a elevilor și cooperarea dintre școlile internaționale din întreaga lume.

2006 – „Școala Internațională Cluj” primește acreditarea de la Agenția Română de Asigurare a Calității Învățământului Preuniversitar – ARACIP.

2009 – Pe baza acreditărilor naționale obținute, „Școala Internațională Cluj” și „Grădinița Happy Kids” sunt recunoscute ca fiind instituții educaționale de sine stătătoare, care fac parte din Sistemul Național de Învățământ din România

2010 – Se deschide „Liceul Internațional” și devine primul liceu internațional din afara capitalei care oferă curiculum internațional Cambridge în România.

2012 – „Școala Internațională Cluj” și „Grădinița Happy Kids” se unesc și încep noul an școlar sub denumirea: „Transylvania College, The Cambridge International School in Cluj-Napoca”.

2013 – Școala primește statutul de: Școală Britanică InternaționalăBritish School Overseas – după o inspecție de succes efectuată de către Departamentului pentru Educație din Regatul Unit.

2013„Transylvania College. The Cambridge International School in Cluj-Napoca” devine Membru Global al asociației Round Square.

2014 – „Transylvania College” devine membru acreditat al COBIS (Council of British International Schools) și Membru Global al asociației Round Square.

2015 – „Transylvania College” este prima și unica școală din Europe propusă pentru distincția „Școală Britanică Internațională a Anului” – “British International School of the Year” – în cadrul evenimentului TES Independent School Awards 2015.

2017 – Ceea ce a început ca o grădiniță mică cu 12 copii înscriși în anul 1993, a devenit un campus ultramodern, „Transylvania College”, aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Pricipesa Margareta a României. Comunitatea școlii este reprezentată de 27 de națiuni de pe 6 continente și oferă programe educaționale pentru 650 de elevi, cu 100 de profesori și 50 de personal auxiliar.

2017 – „Transylvania College” primește acreditarea pentru “Leader in Me”, programul internațional de educație și leadership, cu un impact modial.

2018 – „Profesorul din Tine” – ”The Teacher Within”, cartea scirsă de Simona Baciu și Susan Shapiro, este lansată în Hong Kong (luna mai), în SUA (luna iulie) și în România (luna noiembrie).

2019  Prezentarea tehnicilor de well-being din cartea The Teacher Within. A Mindful Journey Toward Well-Being For Teachers In The 21St Century la World Health Organization Moscow, unde au fost prezenți peste 600 de experți în educație din 40 de țări.

2019  Conferința pentru creativitate “Rebranding Creativity”

2019: Crearea International Creativity Center at Transylvania College – ICC@TC, un program de tabără care se desfășoară în timpul vacanței de vară, unde elevii desfășoară activități din domeniul artei și meșteșugurilor, a scrierii creative, a producției audio și video, a dansului și muzicii, precum și al conceptului de mindfulness.

2019Conferința “Educație fără stres”

2020 – Se lansează programul de training „Profesori Fericiți pentru România”.

2020 – Lansarea Podcastului 10 zile cu Profesorul din tine

2020: Lansarea produselor marca The Teacher Within și comercializarea acestora la nivel național

2020: Organizarea evenimentului național Luna Stării de Bine a Profesorului, un program prin care sunt promovate beneficiile stării de bine a profesorilor, în clasă și în afara ei.

2021: Lansarea evenimentului național Săptămâna Sănătății Emoționale. Fiecare zi a Săptămânii Sănătății Emoționale are o anumită temă și o provocare pe care copiii și profesorii trebuie să le îndeplinească. Astfel, elevii și preșcolarii au avut oportunitatea de a-și recunoaște, controla și valoriza emoțiile în scop constructiv și benefic dezvoltării lor emoționale.

2021: În vacanța de vară, profesorii din comunitatea noastră au relansat un concept dedicat cititului, intitulat D.E.A.R. (Drop Everything and Read). Prin acest proiect, bucuria cititului a ajuns în școlile din întreaga țară.

2021:  Publicarea Studiul privind Starea de Bine a profesorilor din România. Este primul studiu care vizează sănătatea emoțională a cadrelor didactice din România și s-a desfășurat, în perioada martie – mai 2021. 

2021: În cadrul Podcastului “Profesori Fericiți pentru România”, am lansat o serie de 6 episoade create pentru cultivarea stării de bine mentale, emoționale, dar și fizice a membrilor comunității noastre.

2022: Desfășurarea proiectului Școala Blue and Yellow – Hope for Ukraine. Proiectul și-a propus asigurarea resurselor necesare integrării refugiaților ucraineni care doreau să își continue studiile sau să profesezei. Proiectul a implicat: lansarea cărții Blue and Yellow – Hope for Ukraine, crearea unui training de gestionare a traumei pentru profesori, oferirea de cursuri gratuite de limbă română și engleză pentru părinții ucraineni, organizarea taberei de vară We are One.

2022: Lansarea culegerii „Ghidul profesorului din tine” ce conține 100 de exerciții de respirație, meditație, concentrare și reflecție. 

2022: Organizarea Conferinței Învățăm Împreună. Creăm o cultură a apartenenței în școli, cu scopul de a sublinia importanța apartenenței în mediile educaționale. 

Până în prezent, programul de training Starea de bine a Profesorului a ajuns la un număr de 1860 de profesori din 17 județe, aceștia având un impact direct asupra a circa  46.500 de elevi.

 

Din anul 2017 și până în prezent, Fundația Transylvania College a organizat 178 de evenimente pentru starea de bine a profesorului și a elevului în România.

Fundația Transylvania College este membră în organizații: Global Connections, Round Square, Wello, Clusterul de Educație C-edu, Rethink Romania, Tapestry Intergenerational Education Foundation.

0731.839.485

office.fundatiatc@gmail.com

Aleea Băișoara Nr. 2A, Cluj-Napoca