by transylvania college

DESPRE NOI

Fundaţia Transylvania College a fost înființată în anul 1996, cu scopul de a susține educația de excelență, atât cea formală, cât și cea non-formală. În decursul anilor, Fundația Transylvania College a înființat instituțiile de învățământ particular, Grădinița Happy Kids și Transylvania College | The Cambridge International School in Cluj, a organizat cursuri și traininguri pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ, programe de dezvoltare a cadrelor didactice, precum și programe de educație non-formală, de tip Școala Altfel, lansând numeroase idei inovatoare. Astfel, fundația a organizat programe after school, tabere de mindfulness, tabere de vară, de tip daycamp și tabere de robotică, a inițiat programe de educație financiară, educație ecologică, programe de implicare în comunitate și de strângere de fonduri. Toate aceste programe, alături de numeroasele conferințe naționale și internaționale organizate pe teme educaționale și de formare personală și profesională au situat Fundația Transylvania College în rândul celor mai cunoscute instituții de interes public.
Primul proiect al Fundației Transylvania College a fost Grădinița Happy Kids, azi școala Transylvania College | The Cambridge International School in Cluj, care oferă o educație modernă, la cele mai înalte standarde internaționale celor peste 650 de elevi proveniți din 25 de țări, de pe 6 continente. Proiectele educaționale se desfășoară într-un campus moderni, prima clădire verde construită pentru educație în România, unde copiii învaţă, se joacă şi descoperă lumea în săli de clasă spaţioase, cu multă lumină naturală, construite după principiul clădirilor verzi, iar elevii şcolii se bucură de o bibliotecă multimedia, o sală de artă, o sală de muzică, o sală de business şi laboratoare dotate cu ultima tehnologie, precum şi o piscină dedicată copiilor cu vârste între 4 luni şi 10 ani.
Proiectul lansat în 2019, Profesori Fericiți pentru România este o continuare a programelor de training lansate de Fundația Transylvania College, fiind un program inovativ bazat pe ultimele cercetări din domeniul neuroștiinței, destinat dezvoltării socio-emoționale a cadrelor didactice. Programul este conceput de Simona Baciu, Președinte și Fondator al Transylvania College, expert internațional în educație, și o echipă de specialiști și psihologi de la universități de prestigiu din țară și străinătate. Programul are la bază cartea Profesorul din Tine, scrisă de Simona Baciu , împreună cu Susan Shapiro, carte primită cu mult entuziasm de profesorii din lumea întreagă. Profesori Fericiți pentru România are ca scop crearea unei noi culturi educaționale, prin care susține și revitalizează rolul și statutul profesorului din secolul XXI, prin reducerea stresului și a anxietății, construind reziliență emoțională.

0731.839.485

office.fundatiatc@gmail.com

Aleea Băișoara Nr. 2A, Cluj-Napoca