Acasa Programe Februarie – Luna Stării de Bine a Profesorului în educația românească

Februarie – Luna Stării de Bine a Profesorului în educația românească

by transylvania college

2021, Februarie – Luna Stării de Bine a Profesorului în educația românească

Fundația Transylvania College prin Programul Profesori Fericiți pentru România și Finnish Teacher Training Centre Sibiu au organizat, în luna februarie, cea de-a doua ediție a Lunii Stării de Bine a Profesorului, un proiect prin care s-au promovat beneficiile stării de bine a profesorilor, în clasă și în afara ei, pentru că sănătatea emoțională și socială a profesorului are un impact pozitiv în comportamentul și succesul școlar al elevilor.

Acestei inițiative s-au alăturat 10 școli private din țară: Transylvania College (Cluj-Napoca), Școala Gimnazială Româno-Finlandeză (București), Avenor College (București), Școala Prems (Brașov), Școala Internațională Paradis (Iași), Școala Internațională (Baia Mare), Școală Româno-Britanică (Craiova), Școala Petre Ispirescu (Constanța), Școala Babel (Timișoara) și Școala Gimnazială Româno-Finlandeză ERI (Sibiu).

Scopul acestui proiect a fost de a:

  • încuraja profesorii să aplice noi metode pentru a găsi echilibrul emoțional și comportamental;
  • practica exerciții de reducere a nivelului de stres, care explorează tehnici de concentrare și tipare de gândire;
  • dezvolta planuri de acțiune individuale pentru a întări motivația și entuziasmul și a diminua stresul;
  • organiza comunități, unde vocea autentică a profesorului este auzită, înțeleasă și respectată.

În cadrul Lunii Stării de Bine a Profesorului, s-au organizat o serie de activități online dedicate profesorilor, menite să ofere sprijinul necesar pentru ca ei să se simtă susținuți în rolul lor de creatori de educație și să transmită mai departe, elevilor, bucurie, entuziasm și atitudine pozitivă.

“Marele avantaj al acestor evenimente virtuale a fost  acela că am putut să creăm legături cu profesorii din întreaga țară, am putut să  facem schimb de experiențe și idei și ne-am dezvoltat o frumoasă comunitate ce s-a format în jurul programului Profesori fericiți pentru România.”, a transmis  Simona Baciu, fondatoarea programului Profesori Fericiți pentru România.

“Ne-am dorit ca profesorii să nu se simtă singuri, să știe că pot oricând să întrebe, să ceară ajutorul și să crească împreună. Pentru că un profesor care este bine are un impact infinit mai mare și asupra stării de bine a elevilor din fața lui”, a fost mesajul Elenei Lotrean, fondatoarea Finnish Teacher Training Centre.

Calendarul evenimentelor:

Serie de webinarii pentru Starea de Bine a profesorului

În 8 și 22 februarie, începând cu ora 17:00, au avut loc două webinarii dedicate profesorilor, împreună cu fondatori și directori de școli private din România, în cadrul cărora s-au împărtășit metode, experiențe și modele de bună practică pentru Starea de Bine a profesorilor. Înscrierea la aceste evenimente gratuite a fost disponibilă pe site-ul teachertraining.ro, în secțiunea Calendar.

Dacă a fost joi, a fost despre Starea de Bine!

În 4, 18 și 25 februarie, pe pagina de Facebook Profesori Fericiți pentru România, s-au organizat Conversații pentru Starea de Bine, o serie de întâlniri live, în care s-au discutat, împreună cu Gabriela Secoșan – directorul programului de training Profesori fericiți pentru România, Simona Baciu – fondatoarea Profesori Fericiți pentru România și autoarea cărții “Profesorul din tine” și invitații lor – specialiști în educație și lideri de opinie în domeniu, despre provocările pe care le întâmpină profesorii în această perioadă și despre cum le pot gestiona pentru a-și menține Starea de Bine. Invitatele celor trei sesiuni de discuții au fost: Nadia Crișan – Executive Director, Woodrow Wilson School of Public and International Affairs at Princeton University, Gilda Scarfe – Director și fondator al proiectului  de consultanță educațională inovatoare la nivel global Positive Ed, Cătălina Novac – Senior International Student Advisor in the Office of Education and Sponsored Programs at Northern Virginia Community College.

Webinar Neuroștiințe și Starea de Bine a profesorilor

În 15 februarie, de la ora 15:00, webinarul Neuroștiințe și Starea de bine va trata, din punct de vedere al chimiei și biologiei, modul în care starea de bine influențează capacitățile fiziologice ale creierului. Invitata Elenei Lotrean, fondatoarea Finnish Teacher Training Center, la acest webinar a fost Laura Popa, care a împărătășit participanților din experiența sa de profesor, mentor, director și formator. Câteva din punctele atinse în cadrul acestei întâlniri au fost: neuroplasticitatea, blocajele emoționale și motivarea învățării indiferent de context. Acest webinar a fost distribuit live pe pagina Finnish Teacher Training Centre, iar înscrierea s-a făcut pe site-ul teachertraining.ro (în secțiunea de calendar).

Comunitatea suntem noi!

Profesorii au fost invitați să împărtășescă, în comunitatea Profesori Fericiți pentru România, exemple de metode pe care le folosesc pentru a aduce și păstra starea de bine în clasa lor. Pe parcursul lunii februarie, pe pagina de Facebook Profesori Fericiți pentru România, au fost distribuite o serie de înregistrări scurte, împărtășite de profesori pentru profesori.

Podcastul Profesori Fericiți pentru România

Odată cu toate aceste evenimente, s-a lansat și Podcastul Profesori Fericiți pentru România, dedicat Conversațiilor pentru Starea de Bine, care a fost creat din dorința de a veni în sprijinul profesorilor și al tuturor celor care au dorit să-și practice profesia cu blândețe și entuziasm. Ce putem face să ne simțim mai bine, să depășim stresul, anxietatea și neliniștea, să ne acceptăm și să ne valorizăm mai mult pe noi înșine? Cum putem crea o atmosferă plăcută la clasă, transmițându-le elevilor noștri gânduri pozitive, care să-i facă să se participe cu bucurie la orele noastre? De ce este nevoie pentru a fi un profesor fericit? Răspunsurile la aceste întrebări s-au găsit  în colecția de Conversații pentru Starea de Bine, în care s-a discutat despre provocarea de a fi dascăl în aceste vremuri altfel.

Podcastul Profesori Fericiți pentru România este disponibil în varianta audio și pe platformele:

Spotify

https://open.spotify.com/show/4wxnsq4…

Google Podcasts

https://www.google.com/podcasts?feed=…

Breaker

https://www.breaker.audio/podcast-pro…

Pocket Casts

https://pca.st/h8r2adi3

RadioPublic

https://radiopublic.com/podcast-profe…

Anchor

 

 

2020, Februarie – Luna stării de bine a profesorului  în educația românească

Fundația Transylvania College, prin Programul Profesori Fericiți penru România, împreună cu Finnish Teacher Training Center au declarat luna februarie, ”Luna stării de bine a profesorului”.

Educația în România are mare nevoie de încredere, de unitate, de solidaritate. Chiar dacă un profesor e singur în clasă, nu trebuie să fie #SingurLaClasă. Avem încredere în profesori, dar trebuie să le și oferim sprijinul necesar ca ei să se simtă confortabil în rolul lor de creatori de educație. Sănătatea emoțională și socială a profesorului are un impact pozitiv în comportamentul și succesul școlar al elevilor.

Finnish Teacher Training Center împreună cu Programul Profesori Fericiți pentru România au inițiat  un parteneriat pentru  profesori.  Am început cu 10 fondatori de școli din România și am declarat împreună februarie „Luna stării de bine a profesorului” în educația românească. Pe parcursul lunii februarie au fost organizate 10  workshop-uri dedicate profesorilor, o invitație deschisă pentru a împărtăși metode, experiențe și modele de bună practică.

Cele 10 workshop-uri au propus experiențe care au demonstrat în fiecare zi că se poate ca greșeala să fie o super oportunitate pentru învățare, că aprecierea profesorilor și copiilor poate muta munții și că avem nevoie de perseverență, răbdare și blândețe ca să ajungem acolo.

Seminariile au fost gratuite si au avut loc la Cluj-Napoca – Fundația Transylvania College, București – Școala Gimnazială Româno-Finlandeză și Avenor College, Brașov- Școala Prems, Iași – Școala Internațională Paradis, Baia-Mare – Școala Internațională, Craiova – Școala Britanică, Constanța – Școala Petre Ispirescu, Timișoara- Școala Babel, Sibiu – Școala Primară Româno-Finlandeză.

Calendarul evenimentelor: 

Cluj – Napoca- 8 februarie- Simona Baciu, Transylvania College
https://teachertraining.ro/events/luna-februarie-luna-starii-de-bine-a-profesorului-cluj/

București- 15 februarie- Alina Cîrjă, Școala Gimnazială Româno-Finlandeză
https://teachertraining.ro/events/luna-februarie-luna-starii-de-bine-a-profesorului-bucuresti-ro-fin/

Brașov- 15 februarie- Ornela Anghel, Școala Prems
https://teachertraining.ro/post_type=ajde_events&p=3784&preview=true

Iași- 15 februarie- Oana Albu, Școala Internațională Paradis
https://teachertraining.ro/events/luna-februarie-luna-starii-de-bine-a-profesorului-iasi-sc-int-paradis/

Baia-Mare- 22 februarie- Flavia Zah, Școala Internațională
https://teachertraining.ro/events/luna-februarie-luna-starii-de-bine-a-profesorului-baia-mare-scoala-internationala/

Craiova- 22 februarie- Cristina Cătană-Bucă, Școala Româno-Britanică
https://teachertraining.ro/events/luna-februarie-luna-starii-de-bine-a-profesorului-craiova-sc-britanica/

Constanța- 22 februarie- Loredana Muhscina, Școala Petre Ispirescu
https://teachertraining.ro/events/luna-februarie-luna-starii-de-bine-a-profesorului-constanta-scoala-petre-ispirescu/

Timișoara- 29 februarie- Monica Diaconu, Școala Babel
https://teachertraining.ro/events/luna-februarie-luna-starii-de-bine-a-profesorului-timisoara-scoala-babel/

Sibiu- 29 februarie- Elena Lotrean, Școala Primară Româno-Finlandeză
https://teachertraining.ro/events/luna-februarie-luna-starii-de-bine-a-profesorului-sibiu-scoala-primara-romano-finlandeza/

București- 29 februarie- Diana Segărceanu, Avenor College
https://teachertraining.ro/events/luna-februarie-luna-starii-de-bine-a-profesorului-bucuresti-avenor-college/

You may also like

Lasa un mesaj