În fiecare an, Fundația Transylvania College organizează tabere de vară. Acestea s-au desfăşurat în timpul vacanţei de vară, pe o durată de 4 săptămâni în campusul Transylvania College, precum si la Muntele Băişorii, o locatie special amenajată pentru tabere pentru copii.
Activităţile cuprind teme săptămânale. Cu un accent deosebit pe deprinderea modalităţilor de lucru în echipă şi respect pentru semeni şi pentru sine, deprinderea unor noi modalităţi de relaţionare, precum şi pe dezvoltarea cunoştinţelor şi a deprinderilor ecologice. Prin jocurile realizate de animatori, copiii și-au exersat abilităţile ludice odată cu învăţarea prin joc şi prin acţiune. Majoritatea jocurilor sunt jocuri de echipă care au stimulat atât capacitatile de organizare ale întregului grup, cât şi formarea participanţilor ca lideri adevăraţi. La toate acestea s-au adăugat jocuri şi concursuri având ca temă respectul faţă de mediu, protejarea şi conservarea naturii, comportamentul pro-ecomontan.
În cadrul taberelor de la Muntele Băişorii, copiii au învățat despre tradiţiile româneşti, în cadrul unor ateliere de creaţie conduse de meşteri populari. În acelaşi timp au descoperit dragostea pentru natură şi bucuria de a fi împreună. Tabăra a facilitat integrarea uşoară şi naturală a copiilor cu dizabilităţi şi copiilor autişti în comunitate.
Scopul programului:
Dezvoltarea increderii în sine, asumarea responsabilitatilor, dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă, dezvoltarea cunoştinţelor şi deprinderilor ecologice au fost cuvintele cheie care descriu scopul acestor activităţi realizate pentru toti participantii la tabere.
Grupul ţintă al proiectului:
Copii şi elevi cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani
În 2019, programul de creativitate de tip tabără de vară de zi cu denumirea de Centrul de creativitate ICC@TC s-a desfășurat în timpul vacanței de vară pe o durată de două săptămâni în campusul Transylvania College.
Programul s-a adresat copiilor din comunitatea clujeană cu vârste cuprinse între 8-14 ani.
Tabăra le-a oferit copiilor oportunitatea de a participa într-o gamă largă de activități din domeniul artei și meșteșugurilor, a scrierii creative, a producției audio și video, a dansului și muzicii, precum și al conceptului de mindfulness. În cadrul ICC@TC copiii și-au exersat pasiunile și au experimentat noi provocări fără a avea bariere stricte create de un anumit curriculum. Participanții au interacționat cu tehnologia și experimentat prin ateliere de lucru coordonate de specialiști în domeniu.
Prin activitățile care au fost propuse de coordonatori, copiii și-au dezvoltă pasiuni, care i-au ajutat să-şi desăvârşească personalitatea, să-şi descopere talentele şi atuurile. Majoritatea activităților au fost activități de echipă care au stimulat atât capacitățile de organizare ale întregului grup, cât şi formarea participanţilor ca lideri.
Obiectivul proiectului:
Obiectivul principal al activităţilor de tip tabără de vară a fost dezvoltarea deprinderilor şi a creativităţii copiilor şi elevilor.
Scopul programului de educație non-formală:
Descoperirea și dezvoltarea unor pasiuni, care i-au ajutat pe copii să-şi desăvârşească personalitatea.
Grupul ţintă:
Copii şi elevi cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani