Acasa Programe Creativity in Focus

Creativity in Focus

by transylvania college

 

Duminică, 15.09.2019,

¨Creativity in Focus¨ – Explozie de creativitate la Cluj.

O premieră în România

Creativitatea a devenit un element esențial în multe domenii de activitate, un indice al valorii în educație și al calităţii activităţii în viața profesională. 

Multă vreme creativitatea a fost considerată un factor important doar pentru o categorie restrânsă de profesioniști. Din momentul în care s-a demonstrat că creativitatea poate fi antrenată, cultivarea gândirii creative a devenit o sarcină importantă a şcolii. 

Dezvoltarea creativităţii copiilor reprezintă o preocupare permanentă pentru școlile care sunt interesate de acest lucru. Una dintre aceste școli extraordinare este Transylvania College, din Cluj Napoca. 

Aceasta a fost gazda celor 140 de copii din Cluj-Napoca, Turda, Baișoara și din Bihor, cu vârste între 6 și 12 ani, împreună cu părinții lor, care au avut  ocazia să ia parte la un altfel de început de școală. Unul extrem de dinamic, o adevărată explozie de creativitate.  

Asociația Crea-Est, cu sprijinul Fundației Transylvania College și al St. Brendan’s School of Innovation, Agenția de Comunicare și Inovație Heraldist și suportul primăriei Cluj Napoca a adus la Cluj pe doi din cei mai importanți practicieni ai creativității din lume. 

Aceștia au fost Dorte Nielsen (Danemarca) si Tim Hurson (Canada), doi facilitatori extraordinari, care au lucrat în multiple țări din lume. 

📷 Gabriel Aldea ◘ https://komiti.media/

Cu ajutorul lor, evenimentul Creativity in Focus a fost o adevărate mișcare de creativitate, care a combinat teoria creativă și instrumentele creative cu partea aplicată – practică.

Împreună am aflat răspunsurile la câteva întrebări-cheie – „Ce relații există între creativitate și conectivitate?“, „Cum influențează conectivitatea creativitatea?“, „Cât de creativi suntem și cum putem să ne declanșăm și să mărim aportul nostru creativ?“ – care reprezintă rodul bogăției activității de cercetare științifică și al documentării recente a mentorilor prezenți. 

În cadrul acestui eveniment am demonstrat împreună, că toți dispunem de un potenţial creativ pe care îl putem dezvolta. Instrumentele propuse de către experții invitați sunt aplicabile atât în cadrul personal, cât şi în cel al unei activităţi de grup. Căutând rațiunile pedagogice ale legăturii dintre joc și creativitate, am generat energie pozitivă și ne-am stimulat creativitatea prin jocuri – Jocuri creative și activități distractive colaborative. 

Facilitatorii noștri au fost sufletul evenimentului – Tim Hurson, un expert global în inovație și leadership și autorul a două bestselleruri de business, iar Dorte Nielsen, profesor și expert în educație și creativitate, autor de cărți de referință despre creativitate, premiată multiplu pentru activitatea ei. Pe lângă invitații menționați Andreea Nițoi (Crea-Est) și Simona Baciu (Transylvania College) au facilitat desfășurarea acestui atelier de creație în limba română. 

La eveniment a mai avut loc o premieră. S-a lansat prima ediție a Manualului de scriere creativă al copiilor de la Transylvania College, manual realizat de membrii clubului de scriere creativă din școală, coordonați de talentata profesoară, tânăra Ramona Nagy. Manualul cuprinde povești creative realizate de elevi, care promit să nu se oprească aici. 

Conform World Economic Forum, în 2020 creativitatea va reprezenta abilitatea cea mai importantă pentru orice angajat, iar sistemul nostru educațional trebuie să fie pregătit pentru această schimbare de paradigmă. 

Ambiția organizatorilor pe termen lung este ca peste 10 ani, România să adopte creativitatea ca o valoare de bază în cadrul sistemului de învățământ.

Poze de la eveniment găsiți aici

https://drive.google.com/drive/folders/1ffJaehWMj9hCcAV58KU22d

You may also like

Lasa un mesaj