Acasa Rapoarte RAPORT DE ACTIVITATE Septembrie 2020 – Septembrie 2021

RAPORT DE ACTIVITATE Septembrie 2020 – Septembrie 2021

by transylvania college

Mesaj din partea președintelui

Mă trezesc în fiecare dimineață în căsuța noastră din pădure cu un gând de recunoștință pentru o nouă zi, care începe. Când am auzit sintagma că „cei care iubesc ceea ce fac, nu muncesc nicio zi”, m-am regăsit imediat. Drumul zilnic spre școală este marcat de dorința de a ajunge cât mai repede și de a fi acolo, alături de colegii mei, cu care împărtășim pasiunea pentru educație.

Ultimii 30 de ani au fost anii în care am încercat să găsesc răspunsuri la multe întrebări, cum ar fi: ce îi face pe copii să fie fericiți în școală? Cum putem noi, ca și dascăli, să-i învățăm mai mult, decât o materie? Ce facem atunci, când nu mai avem energie și simțim că zilele sunt lungi și grele? De ce meseria de dascăl este una din cele mai fascinante meserii din lume?

Astăzi, mai mult ca oricând, putem să-i sfătuim pe profesori să aprecieze momentul prezent, să fie înțelegători și binevoitori cu ei înșiși, pentru că starea lor de bine se reflectă în elevi. Când noi suntem bine, mulțumiți și într-o stare de echilibru, vom trece mai ușor peste provocările zilnice și vom putea fi prezenți pentru elevii noștri. Un profesor fericit are un impact asupra fiecărui elev, atât a modului în care el învață, cât și a modului în care el crește și se dezvoltă.

Eu cred că succesul în educație în zilele noastre este despre găsirea identității și descoperirea scopului în viață. Curiozitatea ține mintea deschisă, iar compasiunea ține inima deschisă. Este vorba despre curajul de a accepta provocările și de a ne mobiliza resursele emoționale pentru a trece la acțiune.

Simona Baciu

Președinte și Fondator Fundația Transylvania College
Fondator Profesori Fericiți pentru România; Autor al cărții The Teacher Within

Despre Fundația Transylvania College

Fundaţia Transylvania College este o fundație de utilitate publică, înființată în anul 1996, cu scopul de a susține educația de excelență, atât cea formală, cât și cea nonformală.

În decursul anilor, Fundația Transylvania College a înființat instituțiile de învățământ particular, Grădinița Happy Kids și Transylvania College | The Cambridge International School in Cluj, a organizat cursuri și traininguri pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ, programe de dezvoltare a cadrelor didactice, precum și programe de educație non-formală, de tip Școala Altfel, lansând numeroase idei inovatoare. Astfel, fundația a organizat programe after school, tabere de mindfulness, tabere de vară, de tip daycamp și tabere de robotică, a inițiat programe de educație financiară, educație ecologică, programe de implicare în comunitate și de strângere de fonduri. Toate aceste programe, alături de numeroasele conferințe naționale și internaționale organizate pe teme educaționale și de formare personală și profesională au situat Fundația Transylvania College în rândul celor mai cunoscute instituții de interes public.

Primul proiect al Fundației Transylvania College a fost Grădinița Happy Kids, azi școala Transylvania College | The Cambridge International School in Cluj, care oferă o educație modernă, la cele mai înalte standarde internaționale celor peste 650 de elevi proveniți din 25 de țări, de pe 6 continente. Proiectele educaționale se desfășoară într-un campus modern, prima clădire verde construită pentru educație în România, unde copiii învaţă, se joacă şi descoperă lumea în săli de clasă spaţioase, cu multă lumină naturală, construite după principiul clădirilor verzi, iar elevii şcolii se bucură de o bibliotecă multimedia, o sală de artă, o sală de muzică, o sală de business şi laboratoare dotate cu ultima tehnologie, precum şi o piscină dedicată copiilor cu vârste între 4 luni şi 10 ani.

Vezi raportul complet aici

You may also like